Kaiser Chiefs'ten İlginç Marketing Hamlesi

Kaiser Chiefs albüm tanıtımlarını yapmaları karşılığında fanlarını ödüllendiriyor!



Herhangi bir müzik şirketine bağlı olmayan ünlü grup Kaiser Chiefs, alışılmışın dışında bir marketing stratejisiyle fanlarının karşısında... Grup, hayranlarının albümlerini sosyal paylaşım sitelerinde paylaşmaları karşılığında para kazanmalarını sağlıyor. 

''I Predict a Riot'' adlı hit şarkılarıyla şöhreti yakalayan grup son albümlerini iTunes üzerinden serbestçe yayınlamak yerine piyasaya sıradışı bir yolla sürmüş. Grubun websitesinden kişisel bir kopya indirilmesine izin verilen bu son albümlerinin adı ''The Future is Medieval'' ve albüm şu an satışta.

Fanlar 20 şarkının bulunduğu albümdeki şarkı listesinden 10 şarkı seçiyorlar, albüm kapağını istedikleri şekilde dizayn ediyorlar ve albümü indirmek için £7.5 ödüyorlar. Albüm yaratıldıktan sonra Kaiser Chiefs'in resmi web sayfasında kendilerine albümlerinin reklamını yapmak ve bunu satmak için bir vitrin sağlanıyor. Daha sonra Facebook ya da Twitter gibi mecralarda albümlerin promosyonunu yapmaları bekleniyor. Fanlar Kaiser Chiefs websitesi üzerinden satılan her albüm için £1 kazanıyorlar.

Bu yöntemle değişik bir pazarlama yoluna giden grubun yapmaya çalıştığı şey, hayranlarının insiyatif almasını ve kendilerini albümün gerçekten bir parçası gibi hissetmelerini sağlamak. Yıllardır bilgisayar kullanıcısının gözdesi olan ve popülaritesinden bir şey kaybetmeyen; ayakkabıdan saç bandına, oyuncunun ten renginden formasına kadar birçok ayrıntının kullanıcılar tarafından belirlendiği ve herkesin kendine özgü, kendinden bir parça taşıyan karakterler yaratmasına olanak tanıdığı Nba2k11 adlı oyun gibi Kaiser Chiefs de bu mantıkla yola çıkmış,  aidiyet duygusunu ön plana çıkarmış. Albüm için herhangi bir bedel ödemenin artık neredeyse hayal olduğu günümüzde, Kaiser Chiefs'in yaptığı şey oldukça çekici ve karlı bir yol gibi duruyor.